My Beloved Family
http://2.srv.fotopages.com/2/13077071/Mama-tumpang-sama.jpg
By: Mama Adam Muzairul

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 31-Mar-2009 08:16 Email | Share | | Bookmark
:: We Back ::

 
 
 
View all 6 photos...
let's photo talk 1st


Sunday, 28-Dec-2008 13:09 Email | Share | | Bookmark
salam maal hijrah

c my brother
bam bam
dah botak maa
View all 9 photos...
emmm selamat menyambut tahun baru hijrah...

arinie mama dah 17 hari fuhhhh lambat tul 40 hari .... dah boring laa hari2 makan menu yg sama ikan bakar ngan nasi putih then air milo ngan biskut atau roti.... smalam semua dah balik my sister and anak2 dah balik perak my brother dan anak2 pun dah balik kuantan..sunyi sgt malam tinggal si adam jer... lepas tok maa pi mekah semalam laa rasa sgt sunyi coz sebelum nie terisi ngan budak2 nie... sekejap nangis sekejap berlari... cucu2 tok maa tgh membesar....

apa perkembangan baby ammar? emm after 10 day berat dah 3.2kg..hari kelima dah luruh pusat hari ketujuh dan dicukurkan kepala sampai botak.... berak pun dah kuar smalam dah start selang seli ngan susu formula.... masa lepas bersalin siap buat stock susu ibu lai maklum laa takut baby ammar kuning hehheheh skrg takde stock dah direct bagi..and dah agak kurang skit....



Monday, 15-Dec-2008 06:55 Email | Share | | Bookmark
:: Our new member ::

baby adam
close up
Date : 11/12/2008
Time : 0005 am
Weight : 2.55kg
Place : HUSM
Name : MUHAMMAD AMMAR B MUZAIRULASWADI




Alhamdulillah, mama dan baby selamat dan semakin sihat. Takde idea nak tulis aper laa cuma buat masa skrg Adam excited ngan adik dia dan tak kacau lai ... cuma ada laa adam ckp " nak kenat = kacau baby",

Kali nie bersalin sgt mudah alhamdulillah.... maybe sbb dah ada experience dulu kot..... nasib baik sempat makan daging korban.hehhehehe hari rabu (10/12) i mintak adik ipar hantar balik ke umah my mom, coz waktu tu dah kuar darah skit2... adam mmg mama tinggal jer kat umah nenek. lepas asar pi checking kat An-Nisa..doktor cakap bukaan dah 2cm kalu nak bsalin pun maybe dalam kul 3-4 pagi nanti... so balik umah dulu

After Isyak..contraction makin cepat dalam 15 ke 20 minit skali my sister dah ajak pi HUSM dah tapi degil lai.... makan semua selusuh yang ada... telur, air.... kul 9.00 pm baru bertolak dari umah ker HUSM bersama-sama ngan my sister, my sister in law and my brother.. Ya-ALLAH masa dalam perjalanan contraction smakin cepat dalam 2-5 minit skali... apa lai my brother pecut lajus laaa.... kul 9.35 pm sampai HUSM terus buat CTG.... kul 10.20pm masuk labor room.... aku buleh lai request nak jalan2 taknak baring... mana boleh kan? tapi aku request nak minum air laa dahaga bebenor..sip baik dimakbulkan doa ku itu,,,,,

Last skali aku request boleh tak my sister masuk... coz my hubby kan takde.... saper ex-MRSMKT mesti kenal MASHA kan? Time tu masa nyer duty... dia cakap mmg takleh laa hanya HUBBY jer..so berjuang laa mama adam ngan jayanya sorang2 sambil dibantu oleh doktor pelatih dan doktor yang dah terlatih... abih tangan doktor pelatih tu aku cekam mau merah gamaknya tangan budak tu.....

tepat jam 0005 am selamat laa mama nie bersalinkan seorang lai putera yang bernama "MUHAMMAD AMMAR" dua kali teran jer dah kuar disebabkan kecil mama sempat lai tanya doktor tu "baby saya dah kuar blum?" doktor cakap dah... kecil sgt kan ...tak terasa.... bila doktor angkat baby tu..rasa cam tak caya jer waktu tu si ammar dah bukak mata nya.... so cute....

Disebabkan malam tu mmg ramai yang bersalin agak lewat mama dan baby dihantar ke wad...dalam kul 2lebih baru ditolak ke ward... kali nie my brother (ayah ngah) yang azankan AMMAR... syukur sangat walaupun my mom takde (pi Mekah) and my hubby outstation (lubnan) tapi my sister and my brother ada di saaat itu...

Esoknya setelah ammar berak 2 kali tahi hitam.. tepat kul 1230 pm mama dan baby dibenarkan pulang YAHOO!!! mmg seronok sgt coz tak best dok ward dengan kejap2 baby tu nangis baby nie nangis... petang my MIL sampai dan uruskan mama dan baby....

p/s : waktu dalam proses bersalin tu mama rasa this is a last mama nak bersalin tapi bila ammar dah kuar mama rasa cam nak ngandung lai laa ,,, korang pun rasa camtu tak hehheheh


Tuesday, 4-Nov-2008 12:39 Email | Share | | Bookmark
:i miss my heroes :

my sad life begins.....

yup's last saturday my MIL dtg ambik adam.... sajer dgn niat dan tujuan untuk memberi rehat kepada mama... niat tu mmg baik tetapi dari sudut lain ??? PALING rasa syahdu bila time ada nak ikut nenek dia , then adam cakap "abam gi jap deh mama, nanti abam balik ... mama pi kursus bukan gi keje ofis kan?" mmg syahdu laaa anak nak tinggal mak

AHAD lepas mama solat isyak, adam call lai laa syahdu bila dia tanya

"mama, mama wat pe?" adam rindu mama.......... sedih wooo

rasa cam nak jer pi ambik adam, mmg laa bukan jauh dalam sejam jer.....

mama tgh menghitung ari nie tunggu adam balik ikut perjanjian ngan my mil seminggu jer nanti mama nyer SIL akan datang jaga adam kat umah sini..... well we wait and see...



Friday, 3-Oct-2008 00:01 Email | Share | | Bookmark
:: Raya Day ::

peace from adam
3 little kids
kak chah ngan abg afiq
View all 11 photos...
akhirnya 1 syawal menjelma meninggalkan Ramadhan bulan yang penuh keberkatan..dan mama nyer aim nak abiskan membaca Al-quran tak dan gaks... suku jer sempat ... "Ya-ALLAH ,mudah-mudahan Ramadhan akan datang , haamba -Mu masih mampu menyambutnya ...InsyaALLAH)....

Ok so skrg we start dgn agenda 1 syawal..



Malam raya tu ... lepas main bunga api, isi minyak kereta penuh2... mama bz lak tolong tok maa prepare nasi bukhari utk raya..menu raya tahun nie adalah nasi bukhari & satay Pok Man Baung yg telah naik harganya iaitu RM58/100 cucuk...... tapi satay dia best so beli laa..beli utk Tok Maa dan juga utk my MIL..... ( tu yg jadi menantu kesayangan tu ...perasan lak)


Pagi raya, semua sbuk nakpi solat hari raya ..tapi mama tak pi..mama nak kena jaga anak2 buah nie...heeheheh teringin nakpi tapi keadaan skrg rasa cam takleh la.... lepas solat raya Ayah Ngah (my bro) balik ambik nakpi ziarah kubur arwah ayah.... before that we had a short photographic kat tangga jer..... semua in pink color..... so sweet kan... tapi papa adam lak takde miss him...




Lepas ziarah kubur, terus pi dari umah ker umah sedara mara..nak singgah umah nanny adam , Cik Dah tapi tgk ramai lak org...postponed laa... kul 11 lebih balik umah Tok Maa dah ramai yang datang...layan2 tetamu..pastu tidokan si adam.... ptgnya pi ziarah sebelah arwah ayah ..... maghrib sampai umah.... solat makan2 then my bro and my sis balik ke umah mertua masing2 tinggal mama jer..... mama nyer driver esok baru datang ambik mama dan adam.... best sungguh ada driver nie ( thanks yeaa Pak Uda)

agaknya penat sgt ... malam tu adam tido awal......keletihan raya ..cuma satu jer yg mama geram kat adam nie bila org bagi duit raya dia ckp

adam : taknak , dah ada..dalam beg mama pun dah ada... adam taknak..... rugi tul laa adam nie....

hehheheheh




[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net